Skip to content

Sanna historier från behandlingsvärlden och andra skrönor

Sanna historier från behandlingsvärlden och andra skrönor

I boken "Sanna historier från behandlingsvärlden och andra skrönor" har Lennart Bergström samlat upplevelser från motbokens avskaffande fram till våra dagar. Där återges privata, nästan sanna, dråpliga situationer och erfarenheter från otroliga behandlingsverkligheter. Vad som är sant och vad som är skrönor får du lista ut själv!

Tryckt hos GML print on demand 2009.

Författaren återger otroliga situationer från sin tid som behandlingsassistent på 1970-talet och på vad som då gjordes för att rädda människor från alkoholism och annat missbruk. När du läst boken förstår du hans vurm för att vidareutbilda sig, satsa på en forskarkarriär i syfte att utveckla bättre behandlingar.

De 26 berättelserna om härliga människor ska inte alla tas bokstavligen. De är tolkade genom hans ögon och öron.

I jämförelse med Lennarts första bok ”Strukturell ångesthantering eller att hålla balansen” är denna lättsam och lättläst med en humoristisk blick även om verkligheten är väl så allvarig.

Ur innehållet

Starke Arvids starka drycker - Ännu en tokig värmlänning - Dr Otto von Riesenschnauzer och hans kennel - De brända akternas politik - En finare sorts Länkar - Finnes: en hederlig man - Rävfarmen, ett innovativt behandlingshem.

Finns att köpa!
165 kr inkl moms
+ porto 24 kr
Beställ genom att ringa 08-642 42 88

Om författaren

Lennart Bergström är behandlingskonsult och har tillsammans med hustrun Maria grundat och lett Stiftelsen Svenska Jellinekinstitutet under åren 1994-2005. Han har arbetat inom människovårdande yrken sedan 1960-talets början.

Idag är Lennart vd för Bergströms (etb 2006) och är rektor för dess utbildningar till professionell alkohol- och drogterapeut, anhörigterapeut och tolvstegsbehandlare. Han är även behandlingskonsult vid verksamheter i Sverige och utomlands.

Scroll To Top