Skip to content

Handboken “Bot och bättring” del I & II

Nu är handboken klar! Bot och bättring del I & II

Handbokens två första delar finns i en och samma bok som vi kallar bok A.

Beställs hos GML bokhandel eller hos Adlibris eller Bokus. Pris 150 - 190 kr.

"Bot och bättring” handlar om hur man kan förbättra behandlingarna av människor med ångest. Många människor med ångest "botar" sig med överdifter av t ex alkohol, droger, mat, spel, sex, träning, andliga övertolkningar eller annat. Även underdrifter som att äta för lite, isolera sig, inte röra på sig alls, skära sig (om det nu kan kallas underdrift!) har ångest som grund.

Boken är således användbar för alla som träffar patienter och även för den som arbetar med rådgivning.

Många människor har ofta livslånga lidanden och en hel del dör alltför tidigt eftersom de inte får rätt hjälp. Medicinvetenskapen är viktig men kan tyvärr inte lindra alla de tillkortakommanden och problem som vi människor har. Per år dör ungefär femtonhundra människor i Sverige eftersom de inte får rätt behandling.

Det finns ingen enskild vetenskap eller disciplin som är "rätt" för alla lidanden och missbruk, underdrifter och underdrifter i beteende och tänkande som vi människor har. Boken "Bot och bättring" vill gärna att begreppet behandlingsvetenskap etableras som just vetenskapen om behandling/ar, vilkert inte är samma som vetenskaper om vård.

Bok B, behandlingsdelen, alltså del III, finns också klar från Lennart Bergströms sida. Nu ska den bara layoutas av mig. Hans önskan är att vi trycker den i maj!!!

Om författaren

Lennart Bergströms teoretiska kunskaper och forskarpersonlighet är, kombinerad med hans långa praktiska behandlingserfarenhet, en unik källa till glädje för hans elever, klienter och kollegor.

Scroll To Top