Kvalitativa, unika utbildningar för den som vill kunna mer!

Läs på deltid!

Arbeta och studera parallellt!

Kan du redan mycket så kommer du att lära dig ännu mer!

 

ATU och TBU bygger på kursbrev som du studerar på distans under tre år. Du kommer till seminariedagar några få gånger per år: två dagar i början och två dagar i slutet av varje läsår samt en lördag per kvartal. Det flexibla upplägget gör att du kan studera i din egen takt. Möjlighet till lärarkontakt finns dagtid från morgon till kväll.

 

AHTU innebär nio tvådagasseminarier under två år samt 20 kursbrev via mail. Flexibliten och lärarkontakten är lika stor i denna utbildning.

 

KBT steg 1 (grundläggande psykoterapiutbildning) är en lärarledd undervisning med totalt 46 undervisnings-/handledardagar (240 timmar teori och 120 timmar handledning). Det är fem tvådagarsmöten första terminen och sex tvådagarsmöten under termin 2, 3 och 4. Hemuppgifter mellan undervisningsdagarna. Under termin 3 och 4 utför eleven övningspatientsessioner mellan handledningsdagarna .

 

FKTU är en påbyggnadsutbildning för dem som redan har gått ATU och AHTU och lärt sig teorin motsvarande KBT steg 1. Den är lärarledd med två dagar/månad under ett år (totalt 24 dagar, varav 92 timmar teori och 120 tinmmar handledning). Huvudfokus är handledning på övningspatientsessioner.

 

Tveka inte att höra av dig, vad du än undrar över! 08-642 42 88, info@bergstroms.org!

 

 

 

Utbildningar

Deltid 2 år Start feb18 + sep18

Grundläggande psykoterapiutbildning med kognitiv och beteendeterapeutisk inriktning, KBT steg 1

I utbildningen ges även utrymme för introduktion av "tredje vågens terapier"

En klassisk grundutbildning i psykoterapi som man har glädje av i många olika yrken!

Numera förväntas att i princip alla som arbetar nära andra människor även ha en grundutbildning i KBT oavsett annan utbildning. Vi fokuserar på grunderna i kognitiv och beteendeterapeutisk psykoterapi.

Som tillägg finns möjlighet att bli även mindfulnessinstruktör. I Malmö ingår en orienteringskurs i traumabehandling. I både Malmö och Stockholm finns möjlighet att göra viss fördjupning om relationer/anhöriga eller beroende/missbruk.

» Läs Mer / Anmäl

Deltid 2 år Start feb18 + sep18

Dipl Anhörigterapeut (AHTU)

Efterfrågad utbildning till ett nytt viktigt yrke.

Fler lider av att vara anhörig än av att själv vara sjuk!

Anhörigterapeuter arbetar med friska personer som genom sina relationer hamnat i en sjuk miljö och (nästintill) själva blivit sjuka. 

» Läs Mer / Anmäl

Deltid 3 år Start mar18 + sep18

Dipl Alkohol- & drogterapeut, dipl A-terapeut SJI (ATU)

Bli professionell alkohol- och drogterapeut!

Behovet av mer kunskaper inom alkohol- och drogterapi ökar

Malmö eller Stockholm Distans

A-terapeuter arbetar som alkoholterapeut, drogterapeut, beroendeterapeut, spelterapeut, ångestterapeut. I princip behärskar A-terapeuten att behandla alla missbruk och beroenden, inkl t ex spelmissbruk. Utbildningen uppskattas som fortbildning av personer med andra grundyrken inom vård och behandling. Andra personer blir alkohol- och drogterapeut som grundyrke.

A-terapeuter behövs överallt – på behandlingshem, i öppenvård, företagshälsovård, psykiatri, kriminalvård, skolor, kyrkor och på andra håll!

» Läs Mer / Anmäl

Deltid 2 år Start mar18 + sep18

Dipl Tolvstegsbehandlare SJI (TBU)

Att arbeta tolvstegsinriktat är spännande!

Utbilda dig till professionell 12-stegsbehandlare!

En 12-stegsbehandlare som kan behandla olika personer behöver kunna mer än hur han/hon själv eller bästa vännen blev nykter. Man måste ge sig tid för lära hur man lär andra. Vi har snart 30 års erfarenhet av att utbilda människor i tolvstegsfilosofin och hur den omsätts i fungerande behandlingsprogram, individuellt och i grupp. 

» Läs Mer / Anmäl

Deltid 1 år Start sep18 Ma + Sth

Fortbildning för grundläggande utbildning i kognitiv psykoterapi (FKTU)

- FKTU för tidigare elever

- bygg på dina meriter och utöka din kompetens

Är du A-terapeut eller Anhörigterapeut eller har annan motsvarande utbildning? Då kan du bli examinerad i grundläggande i kognitiv psykoterapi (steg 1). Har du dessutom arbetat ett antal år så är det en fördel. Utbildningen omfattar 24 utbildningsdagar under ett år med hemuppgifter däremellan.

» Läs Mer / Anmäl